Saalihoki

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Saalihoki on siseruumides mängitav sarnane võistkondlik sportmäng. võistkonda võistlevad teineteise vastu hokikeppidega eesmärgiga lüüa kerge plastmasspall vastasvõistkonna väravasse.

Saalihoki sai alguse ja on lisaks võistlusspordile populaarne harrastussport. Suurima populaarsuse on ta saavutanud , Rootsis ja Šveitsis. Populaarsus kasvab jätkuvalt nii Euroopa riikides kui ka (Singapur, Jaapan, Taiwan).

Maailmameistrivõistlusi on peetud alates . aastast. Nii meeste kui ka naiste maailmameistrivõistlusi peetakse iga kahe aasta järel, paarisaastatel meeste, paaritutel naiste MM. 2008. aastal mängis Eesti koondis esimest korda saalihoki A-divisjoni MM-võistlustel, mis korraldati 6.-14. detsembril.

Reeglid
Saalihokipall on tühi õhuline auguga plastmassist pall läbimõõduga millimeetrit. Palli suurim lubatud kaal on grammi.
Väljaku mõõtmed on 40×20 meetrit. Väljakut ümbritseb cm kõrgune ümarate nurkadega piire.
Värava mõõdud on 160×115 cm, sügavus 65 cm. Värava ees on , kus võib viibida ainult .
Mängukepp on valmistatud plastmassist, klaasplastist või muust sünteetilisest materjalist. Väravavaht ei tohi kasutada .
Võistkonnast on väljakul mängijat ja väravavaht.
Mänguaeg: 3× minutit (kaks 10-minutilist vaheaega).
Mängu eesmärk on lüüa pall vastasvõistkonna . Rohkem väravaid löönud võistkond on .